donderdag 20 december 2012

Mijn eerste Kersttulband.
Cake, taart en koekjes...ik bakte er eigenlijk niet veel van...
Gisteren nam ik er even de tijd voor en dit is het resultaat! Ik ben best een beetje trots ;)
Ik zocht een recept op internet en voegde 2 recepten bij elkaar. Dat was een goede combinatie want het smaakt heerlijk!

Ingrediënten:
125 gram blanke rozijnen
100 gram sukade
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram zachte boter
175 gram witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
125 gram amandelspijs
125 gram gemende noten
4 grote eieren


BEREIDEN

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C. In kom rozijnen, sukade en noten omscheppen met 1-2 el bakmeel, zo zakken ze in het beslag minder snel naar de bodem. Rest van bakmeel boven andere kom zeven.
  2. In beslagkom boter, basterdsuiker, amandelspijs en vanillesuiker met mixer in ca. 10 min. tot crèmekleurige, romige massa kloppen. Eieren een voor een erdoor kloppen; pas volgend ei toevoegen als het vorige helemaal door botermengsel is opgenomen.
  3. Zelfrijzend bakmeel in drie tot vier keer toevoegen en met spatel luchtig door beslag mengen. Rozijnen, sukade en noten ook luchtig erdoor spatelen. Beslag overdoen in tulbandvorm en bovenkant gladstrijken. Vorm op rooster in midden van oven schuiven en tulband in ca. 1 uur goudbruin en gaar bakken (erin gestoken satéstokje komt er dan droog uit).
  4. Tulband uit oven nemen en 10 min. in vorm laten afkoelen. Rand van tulband voorzichtig met vingertoppen losmaken, zodat er lucht tussen tulband en vorm komt. Rooster op vorm leggen, vorm en rooster samen keren en vorm voorzichtig verwijderen. Tulband op rooster verder laten afkoelen. Voor serveren tulband op schaal zetten en royaal bestuiven met poedersuiker.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten