zondag 2 juni 2013

Tibetaanse sferen






Shokpa Delek! (goedemorgen)
Mijn dagen in het Tibetaans instituut Yeunten Ling waren inspirerend, een bijzondere ervaring!  De vriendelijkheid, de aandacht en de rust, zo puur! Deze ervaring en het gevoel, de wijze woorden van de lama's neem ik mee naar huis en ik ga mij verder verdiepen in deze levenswijze. Ik ben erg dankbaar dat ik deze kans kreeg en ik heb mij voorgenomen in de toekomst nog eens een bezoek te brengen aan deze mooie plek.

Om in de sfeer van mijn training levenskunst te blijven bakte ik een Tibetaans gerecht. Heerlijk zoet en erg gemakkelijk te bereiden.

Dahi Barfi
Zoete yoghurt blokjes 

0,25 liter yoghurt
0,25 liter zoete gecondenseerde melk
50 gram rozijnen
50 gram ongezouten cashewnoten (gehakt)
halve theelepel bakpoeder
2 eetlepels bloem

Roer alle ingrediënten goed door elkaar en giet het mengsel in een rechthoekige ovenvorm. Bak het 20 minuten op 175 graden. Laat het goed afkoelen en snijd het in blokjes.

Smakelijk! en een fijne zondag!

Gale'pheb (tot ziens)

1 opmerking:

  1. ow ik heb even gegoogled waar je nou naar toe was gegaan hoor! Jeetje bijzonder. Zoiets doe je ook niet ieder weekend. Jij kunt vast wel even vooruit de komende tijd...
    De yoghurt blokjes zien er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen